BIA mérés

A BIA (Body Impedance Analysis), azaz test-impedancia műszer segítségével a test zsír-, izom-, és víz mennyiségét mérjük egy egyszerű, nem invazív módszerrel. 

 

A test-impedancia analízis

A testsúly mérleg nem ad információt a szervezet vízháztartásáról, az időjárástól, hormonoktól és egyéb külső tényezőktől függő hidratáltsági állapotáról. A mérlegen nem látjuk, hogy diéta során mit bontott le a szervezet: zsírt vagy izomzatot. Az úgynevezett BIA (Body Impedance Analysis), azaz test-impedancia műszer az izomsejtek állapotát is méri egy egyszerű, nem invazív módszerrel. A biofizikai mérés alapja, hogy a csontok, szervek, izmok, és a testzsír különböző mértékben vezetik az elektromos áramot, így információt nyerhetünk a vízháztartásról és a táplálkozási szintről.

Az eredmények továbbá utalhatnak egyéb betegségekre (vesebetegség, fehérjehiány, egyéb étkezési zavarok, gyulladási betegségek, daganatos betegségek stb.) is, így azok előrejelzésében és megelőzésben is nagy szerepük lehet.

biameres.jpg

A tapasztalatok szerint a kéthetenkénti, Kontroll viziteken történő mérés nagyon erős motiváló tényező, hiszen a páciens szembesül azzal, hogy milyen eredményesen tud fogyni.

A fekvő helyzetben történő, teljesen veszélytelen mérésnél kézen és lábon (csak az egyik oldalon) 2-2 elektródát helyezünk el, és 50 kHz, azaz nagyon alacsony frekvenciájú áramot vezetünk át a testen, így az elektródák között egy elektromos váltóáram mező jön létre. A számítógépes szoftver erre alapozva végzi el a megfelelő, részletes kiértékelést, amelyet a pácienssel megbeszélünk, majd a dokumentumot a vizit végén átadjuk.

test_analizis.jpg

Mire használható?

  • egészségi állapot és erőnlét felmérése
  • prevenciós programok
  • táplálkozási és diabétesz tanácsadás
  • testsúlycsökkentő programok esetén az állapot nyomon követésének céljára
  • hivatásos és nem hivatásos sportolók állapotának felmérése
  • a testösszetétel ellenőrzésére megváltozott táplálkozás és mozgás esetén
  • a hiányos táplálkozás vagy alultápláltság korai felismerése normál súly esetén is
  • munkahelyi egészségtámogatás

Filozófiánk

A változni akarás gondolatban kezdődik, ezután a gondolatkezdemény – ha megfelelő talajba hullik – szépen lassan termést hoz, és összhangban a lelki motivációkkal, tettben ölt testet.

 

DietCare program

Koplalás nélkül, napi háromszori étkezést követve, kéthetente kontroll viziteken mérjük fel a páciens diétájának előrehaladását, és testösszetételét, nyomon követve a szervezet zsír-, izom-, és víz összetételét, illetve ennek változásait.

Bejelentkezés

Az ország három városában, Budapesten, Miskolcon és Vecsésen várjuk pácienseinket a DietCare diagnosztikai központokban. 

 
Scroll to Top